Informatie rondom Corona

Informatie over COVID-19

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het uitbreken van het coronavirus (COVID-19) tot een internationale noodsituatie uitgeroepen. De Wilde NL houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten en heeft preventieve maatregelen vastgesteld.

Samen met onze leveranciers, onderaannemers en opdrachtgevers houden wij de situatie wereldwijd voortdurend in de gaten en bespreken per situatie of project welke maatregelen genomen kunnen en moeten worden. 

Voor de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus verwijzen wij naar de websites van de WHO, zoals de website van het RIVM in Nederland.

Onze COVID-19 (Coronavirus) maatregelen

De Wilde NL heeft maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

We volgen daarbij de officiële richtlijnen van de World Health Organization, onze overheid, het RIVM en de GGD. De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en ketenpartners op onze kantoren en/of projecten hebben voor ons de grootste prioriteit.

 

Projectlocaties en kantoren

De activiteiten op onze projecten lopen op dit moment gewoon door. Op kantoor zijn onze collega's vrij om thuis of op kantoor te werken. De situatie op ons hoofdkantoor stelt iedereen in de gelegenheid om veilig op afstand zijn werk te kunnen doen, maar persoonlijke omstandigheden kunnen ertoe leiden om toch meer thuis te werken. Hier laten wij iedereen in vrij. Alleen bij gezondheidsklachten verwachten wij van een ieder om thuis te blijven en zich te laten testen. 

 

Gedragsregels

Overeenkomstig de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM hanteren wij de onderstaande hygiëneregels:

geen handen schudden;
was je handen regelmatig;
voorkom het aanraken van gezicht, ogen, mond en neus;
houd minimaal 1,5 meter afstand tot anderen (zie ook onderstaande afbeelding);
hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
blijf thuis als je klachten hebt (zoals niezen, keelpijn, loopneus, benauwdheid, hoesten, koorts) of als een gezinslid koorts of benauwdheidsklachten heeft;
schaft in kleine groepjes zo verspreid mogelijk over de tijd en ruimte.

 

Naleving in de praktijk

Gelukkig beseft iedereen binnen De Wilde en haar ketenpartners dat het naleven van de maatregelen cruciaal is om gezond te blijven en op die manier de voortgang van onze activiteiten te kunnen garanderen. 

 

Vervoer naar en van de bouwplaats

Wij hanteren de volgende richtlijnen van en naar de bouwplaats.

In het algemeen geldt: reis voor zover mogelijk alleen. Carpool alleen als je zeker weet dat iedereen gezond is of volledig gevaccineerd. Stap niet bij elkaar in de bus of auto als iemand klachten vertoont (zoals niezen, keelpijn, loopneus, benauwdheid, hoesten, koorts) of als gezinsleden koorts of benauwdheidsklachten hebben. En houd je ook aan de algemene hygiëne richtlijnen.

Leveren deze aangescherpte richtlijnen problemen op bij het naar en van je werk komen? Overleg dan samen met je leidinggevende hoe jullie tot een werkbare oplossing kunnen komen.

Wij realiseren ons dat dit voor iedereen een moeilijke periode is. Het is van groot belang dat alle medewerkers zich, zowel op het werk als privé, strikt aan alle gemaakte afspraken houden. Wij verwachten ook van onze ketenpartners en leveranciers dat zij zich hiervoor inzetten en de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM naleven.

Hartelijk dank voor jullie medewerking.