Betonboren

Betonboren

Betonboren vereist vakmanschap en modern materieel. We voeren betonboringen uit binnen de woningbouw, utiliteitsbouw, spoorwegbouw en GWW-sector. Dat doen we nauwkeurig (tot op de millimeter), stofarm en volgens uw planning.

Boren met lucht of Widia-boren

Afhankelijk van de opdracht kiezen we voor een specifieke techniek en passend materieel. Gaat het om boren door beton met wapeningsstaven? Dan is boren met lucht een effectieve techniek. Gaat het om eenvoudiger boorwerk door kalkzandsteenmuren, bijvoorbeeld voor het plaatsen van elektradoosjes in woningen? Dan kiezen we meestal voor Widia-boren.

Onze werkwijze

Voordat we van start gaan bepalen we uiteraard eerst met welk doel we de boring uitvoeren. En in welk materiaal we gaan boren: beton, kalkzandsteen, metselwerk, kanaalplaatvloeren of asfalt? Ook bepalen we hoe we de boring moeten uitvoeren: horizontaal, verticaal naar beneden, verticaal naar boven of schuin. Op basis daarvan besluiten we met welk materieel we de klus voor u uitvoeren. En met welke medewerkers. We stemmen de planning zorgvuldig met u af. Voor grotere en complexere opdracht stellen we een werkplan op, met daarin de risico’s en de werkwijze. En ook tijdens de uitvoering van het werk houden we u zorgvuldig op de hoogte van de vorderingen en van eventuele bijzonderheden.

Toepassingen van boorwerkzaamheden

We voeren onder meer boringen uit voor:

  • Ventilatiegaten;
  • Sparingen in wanden en vloeren;
  • Doorvoeren voor bijvoorbeeld airco en afzuigkappen;
  • Kabeldoorvoeren;
  • Gaten voor verankeringen.